Puchacz

Puchacz

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Terve kaikille!

Nyt sitä on keretty taas keräämään tiimaa, ja ensimmäinen yksinlento on takana! :o Lentokertoja tällä hetkellä 38. Yksinlento tapahtui eilen sunnuntaina. Välitarkkari meni komeasti läpi ja opettajan "painostuksesta" lähdin samoilla lämmöillä yksinään heti välitarkkarin jälkeen. Jälkeenpäin ajateltuna näin päin parempi, sillä jos olisin jäänyt arpomaan hetkeksikin kentän laitaan, en olisi varmastikaan lentänyt eilen yksin. Lento kokonaisuudessaan meni jopa minusta hyvin, samaa mieltä olivat opettajat ja kurssitoverit. Alkuun oli tietenkin pieni totutteleminen kevyeeseen ja nokkapainoiseen koneeseen, kun opettaja ei enää takana istunutkaan. Puchacz nousi odotettua nopeammin kellumaan, mutta rauhallisesti kun otti ja antoi hinauskoneen nousta rauhassa, loppu olikin silkkaa hymyilyä. Nostoon pääsin kiinni, vaikkakin keli oli vasta aukeamassa ja termiikki irtosi melko kapeissa kuplissa kalkkilouhouksen päältä. Joka tapauksessa, irroitus 500m ja hurjat 100m omaa nousua. 17 minuutin jälkeen korkeudet alkoivat olla lähempänä 300m ja ei muuta kuin kone kiitotien suuntaisesti, lähestymisnopeus kohdalleen ja radioon ilmoitus "Lappeenrannan liikenne, OH-772 vasen myötätuuli kiitotie 24". Lasku meni mielestäni jopa paremmin kuin kertaakaan opettajan kanssa. Muutaman metrin aikaisemmin kun olisin saanut koneen pysähtymään (Puchaczin pyöräjarru ei ole kummoinen).

Hyvästä kokemuksesta intoutuneena lähdin vielä toiselle vedolle. Nyt osasin jo odottaa koneen nousevan nopeammin yksi päällä (järjellä ajateltuna täysin looginen juttu, mutta minkäs teet :D ) ja hinaus lähti sekä omasta, että hinauslentäjän mielestä hyvin. Hieman asentovirhettä jouduin hinauksen aikana korjaamaan, mutta ei mitään vakavaa. Nautin täysin rinnoin lentämisestä, mutta tällä kertaa en onnistunut löytämään kuin hyvin heikkoa nostoa, hieman kalkkilouhoksen eteläpuolelta, kentän viereltä. Itsehän olin varma nostosta Rakuunamäen päällä (tummapohjainen pilvi tutussa nostokohdassa), mutta aikani kaarreltuani hakemassa, mitään ei löytynyt. Maassa oleva opettaja totesti:"772, sinuna ottaisin oikean kaarron ja lähtisin louhoksen päälle hakemaan nostoa." Suurimman osan aikaa roikottelin kantavassa. Lento oli täsmälleen saman pituinen kuin ensimmäinenkin, 17 minuuttia. Adrenaliinihumalassa radioon "Lappeenrannan liikenne, O-772 oik... eikun vasen myötätuuli nolla... eikun kaksneljä" :mrgreen: Ja taas, lasku meni muutaman metrin pitkäksi. Pistetään sen piikkiin, että normaalisti EFLP:llä tuulee kiitotien 06 vastaisesti ja suurin osa koululennoista on lennetty 06:lta.

Kaiken kaikkiaan, epäilin vielä viime hetkille lentotaitojani, mutta viimeistään välitarkkari varmisti, että on sitä jotain jo päähän jäänytkin ja yksinlennot olivat semmoista huumaa ettei toisista väliä! Tästä on hyvä jatkaa. Malttaisi vaan odotella kelipäiviä... :wink:

Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti