Puchacz

Puchacz

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Nonniin,

eilen lensin 4 mäenlaskua Juniorilla ja nyt keikkoja on takana 49 kpl. Alustavasti lauantaille tai sunnuntaille sovimme kertauslennon opettajan kanssa ja mahdollisuuksien mukaan lupakirjatarkastuksen. Fiilis on aivan mahtava! :)

Junnulla keikat menivät jo totutun kaavan mukaisesti: varjo selkään, koneeseen, lentoonlähtötarkastus, trimmi asentoon 3 ja ei muuta kuin roikkumaan hinauskoneen perään. Ihan auringonlaskun loppumetreille lensin (tulin laskuun niin sopivissa ajoin, että yhden hinauksen jos olisi vielä ottanut niin olisi katsottu yön vallitsevan) ja näkymät olivat aivan upeita. Tätä tunnetta kun ei voi paremmin sanoin kuvailla.

Nyt, kun kurssi alkaa vedellä viimeisiään ja tosiaan ihan kohtajust pääsee lupakirjatarkastukseen, täytyy sanoa että en olisi millään voinut uskoa n. 20 lentokerran jälkeen, että minusta pilottia tulee. Nyt voin kuitenkin itsevarmana todeta osaavani lentää purjekonetta turvallisesti. Missään nimessä en hyvin, enkä puhtaasti, mutta saan koneen ilmaan ja laskuun turvallisesti ja saan tarvittaessa termiikin löytyessä korkeuttakin kelattua. Tästähän se kehitys vasta alkaa ja toivon tosiaan että itsevarmuudelleni on jotain katetta.

Eli ihan pienenä rohkaisun sanana muille, esim. ensi keväänä lupakirjakurssille lähteville voin todeta, että vaikka kuinka turhauttaisi kurssin kesken, niin se on aivan normaalia. Yhtäkkiä huomaat - kuten minun lisäksi meidän muutkin kurssilaiset - että ei se nyt ihan niin vaikeaa ole. Itsehän huomasin tämän vasta välitarkkarissa. Siitä eteenpäin lentäminen on oikeasti yhtä juhlaa, eikä pois haluaisi kuin pakon edessä :wink:

Myös, jos kerhollasi on mahdollista tyyppikouluttaa kurssin aikana yksipaikkaiseen, suosittelen. Vaikka hieman jännittikin siirtyä nokkapyöräkoneesta kannuspyöräiseen, kyllä se kaiken sen arvoista on :) Nyt vain odottelen tosiaan, että saan tiimaa ja kertoja sen verran että pääsen tutustumaan LS4:n ja aikanaan ASW:n.

Eli toivotaan lempeitä tuulia ja kovaa termiikkiä vielä syksyn viimeisille vedoille - ties sitä vaikka kausi jatkuisi vielä hieman pidemmälle. Joka tapauksessa odotan innolla myös talvea, meidän Puchaczille tulee 3000h huolto ja tarkastus.

-Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti