Puchacz

Puchacz

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kauden 2014 avaus

Kausi 2014 avattu omalta osaltani virallisesti eilen klo 16.25!

Eli ensimmäinen yksinlento keväältä takana, Juniorilla. Lento itsessään meni hyvin, ehkä teknisesti paremmin kuin mikään aiempi. Nostoon keskityksessä oli vähän haparoimista mutta kiipesin kyllä vähän ylöspäin. Tuolla lennolla oli suurempi merkitys siinä, että lensin. Mietin pitkään kentänlaidassa lähtemistä ja katselin kateellisena kun muut lentelivät.

Aiemmin päivästä kävin vielä kertaalleen opettajan kanssa (eri opettaja kuin kevätkertauksella) Puhkulla pyörimässä. Se lento jos mikä meni pieleen, taas tuli tunne kuin kaikki olisi unohtunut. Kevätkertauksella kun taas tuntui että kaikki sujui niin kuin kuuluikin. Opettajan lennon jälkeinen kommentti kuitenkin oli, että ihan hyvin voin lentää itsekseni.

Aikani arvottuani radiosta kuului Juniorin ilmoitus myötätuuliosasta ja hinurimme kysyi kuppilassa, että eikös se tuo 773 ollut millä sinä lennät seuraavaksi? Sekunnin mietin ja totesin, että kyllä se on joo, mennään vaan.

Tuuli puhalsi hieman vinoon kiitotiestä, mutta en antanut sen haitata. Ei tämä ensimmäinen sivutuulistartti ole. Heti kun Junnu lähti kellumaan, poljin varovasti nokkaa tuulta kohti ja huomasin että tämähän menee juuri niin kuin kuuluukin! :)

Kävin pyörimässä raviradan ja keskustan päällä. Löysin nostoja, mutta keskittämisessä tuli ongelma. Hahmotin kyllä noston keskikohdan, mutta onnistuin silti ajelemaan tyylikkäästi aina sivuun ja jouduin laskevan puolelle. Lopulta korkeutta oli 300 metriä, ilmoitus radioon myötätuuliosasta ja laskua sorvaamaan. Tuulen suunta pinnassa oli pysynyt lähes samassa, ja taas poljin nokkaa tuulta kohti. Kevyin jarruin lähelle kentän pintaa, loppuveto ja Junnu istui nätisti kenttään. Sitten kun vielä maakiito onnistui vanhaan malliin, olo oli huojentuneempi lennon jälkeen kuin koskaan aiemmin. Ei missään nimessä sillä tavalla huojentuneempi, että olisin pelännyt neuroottisesti jonkun menevän pieleen. Jos olisin pelännyt, en olisi lähtenyt lennolle. Tiesin kyllä tarkalleen pystyväni lentämään turvallisesti ja eilinen päivä vahvisti tätä vielä entisestään. Nyt alkaa olemaan vihdoin aika keskittyä todella termiikkilentämiseen ja ehkä aikanaan sitten matkalentoihin, kun päällikkötiimaa on tarpeeksi.

Jos kelit suosivat, toiminta jatkuu alkavan viikon aikana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti